top of page

OD BODY DO BODHI

zgodba o Poti

 

Body

Naše telo (body) je najbolj prefinjen instrument, ki izraža čisto vse, kar smo in kar se dogaja v nas.  Predstavlja lahko trdnjavo naše ločenosti in zaprtosti, branik naših mej in omejitev ali pa čudežno posodo, skozi katero se naša nedoumljiva različnost srečuje v odprtem prostoru, se okuša, sije in prepleta. Telo lahko odseva projekcijo naših identifikacij, kjer se počutimo kot zamrznjena slika v nemoči gibanja, ali pa je kot prazno platno, čez katerega potujejo svobodno in brez odpora vsi odtenki življenja.

 

Če se v vas nabirajo skrbi, nezadovoljstvo ali žalost, bo vaše telo postalo “težko”, čutili boste neprijetne kontrakcije, zgoščene predele energije. Telo je natančen zemljevid nas samih. Večinoma tega zemljevida ne znamo pravilno razbirati in zato tudi ne znamo pravilno poskrbeti zase.

 

Pot

Globoko v sebi hrepenimo po svobodi in budnosti. Življenje hrepeni po pretočnosti, življenje želi biti žuboreča reka. Predstavljajte si, da so vse identifikacije – mentalne in emocionalne - kot skale na sredi te žuboreče reke. Reka se bo zaganjala vanje, ustvarjala pritiske, bolečino. Začutite, koliko napora je potrebno vlagati, da se upiramo reki Življenja …

 

Za prebuditev, osvoboditev je potrebno najprej spoznati, kaj nam sporoča zemljevid telesa. Brez tega, da se potopimo vase in se soočimo z vsemi neprijetnimi resnicami, občutki in bolečinami, prebojev ni. Vendar najprej težka pot, kjer se soočamo z našimi odpori do sebe, drugih in življenja, postane čez nekaj časa najlepša steza Življenja. Zato, ker se počutimo vedno lažji. Za sabo puščamo težke skale in postajamo reka.

 

V največjo radost mi je, če vas lahko pri tem veličastnem procesu podpiram.

 

Moji koraki po Poti…

... so me vodili čez neprecenljive izkušnje, ki mi omogočajo vedno globlji uvid v sebe in sočloveka. Učili so me mojstri življenja. Z njimi sem preživela dolga leta neizprosnega učenja, kjer sem lupila kože svojih identifikacij, navezanosti in iluzij, da je moja izvorna narava dobivala več prostora in začela počasi sijati skozi mene. Za to sem brezpogojno hvaležna predvsem vseprisotnemu Satya Sai Babi, Mooji-ju, s katerim sem potovala kot del njegove najožje ekipe, in dragi Jac O’Keeffe, s katero sem v tesnem prijateljstvu še danes.

 

Na svoji poti sem vztrajno pridobivala različna znanja, s katerimi sem lahko pomagala najprej sebi, danes pa jih uspešno uporabljam tudi pri delu z drugimi:

  • preko različnih masažnih in telesnih tehnik sem odkrivala skrivnosti človeškega telesa in popolno povezanost telesa z emocionalnimi bolečinami in miselnimi blokadami;

  • odkrivala sem zvok kot kirurško kozmično in alkimistično orodje, kjer sama vibracija kristalnega zvoka ustvarja preboje v telesu in nas s tem osvobaja;

  • odkrivala sem neverjetno moč smeha, ki je najbolj učinkovita notranja masaža vseh naših teles – fizičnega, emocionalnega in mentalnega;

  • prodirala sem v globine Prisotnosti, v kateri se lahko šele razkrijejo naši bolečinski vzorci in potem tudi razpustijo v našem naravnem stanju.

 

Bodhi

Bodhi pomeni prebuditev: prebuditev iz nezavednega transa samega sebe, prebuditev iz svoje ločenosti, identifikacij in kontrakcij. Bodhi pomeni vedeti, kdo resnično smo, kaj je naša prava narava.

 

Telo ima 1000 obrazov, bodhi ima le enega: obraz brez obraza.

 

Ko se body in bodhi srečata, postane življenje eno samo praznovanje. Biti budno živ! Življenje je tako veliko darilo in če ga ne prepoznamo, zgrešimo vse… Dokler ne doživimo tega potenciala, sploh ne vemo, kaj smo zamujali…ko ga doživimo, pa ne moremo verjeti, da smo lahko kdaj sploh spali…

 

Brez darila telesa, prebujenje ni mogoče! Zavest potrebuje za svoje prebujanje telo, svoje potovalno sredstvo. Brez prebujenosti pa je naše telo le senca samega sebe, svojega veličastnega potenciala.

 

Naj bodhi prežame vaš body. Postanite sijoči, pretočni, prisotni, budni…osvobojeni od samih sebe! Praznujte svojo živost, praznujte Življenje.

 

Tedaj boste združili v sebi največji paradoks življenja: to, da ste hkrati unikatni, edinstveni in da ste hkrati univerzalni, eno z vsem, v svoji izvorni naravi. Čez vaše telo bo sijala čista zavest, svoboda življenja.

  

Bodi Body Bodhi!

 

 

Drevo Bodhi ne obstaja

in ni svetlega ogledala,

ker je vse Praznina.

Le kje naj se nabere prah?

Dajian Huineng

Naše telo je drevo Bodhi

in naš um svetlo ogledalo.

Pozorno ju čistimo dan in noč,

da se na njiju ne nabere prah.

Yuquan Shenxiu

bottom of page