top of page

JOGA SMEHA

Smeh je eden izmed najbolj blagodejnih izrazov našega telesa in duha. Morda ni boljšega dokaza za povezanost med telesom in duhom, kot ga najdemo prav v smehu:

 

Ko se smejemo, smo srečni. Pika. Tedaj ustvari telo kup endorfinov, hormonov sreče
(hej, znanstveno dokazano!), in v trenutku smeha je življenje popolno. Kako bi bilo drugače, saj
s smehom odpadejo od nas vse skrbi in stiske. Smo samo tukaj in sedaj, v trenutku
(male smejoče se bude). Telo stresa prečudovita notranja masaža (včasih je lahko sicer nekoliko intenzivna in od hvaležnosti se naše telo kar malce pomladi (resno!). Smeh nas fantastično povezuje – vsi občutki ločenosti, ki so glavni vzrok za naše depresije, občutek osamljenosti ali pomanjkanje smisla življenja, v trenutku smeha izginejo!

Koga še briga smisel, ko se smejemo? Smeh sam je pravzaprav ena najbolj smiselnih stvari, kar jih lahko počnemo (otroci to vedo)! Je edinstvena vadba, ki hkrati zmanjšuje fizični, psihični in čustveni stres!

 

In kaj po smehu? Priporočam – smeh 😊  No, med drugim smo po smehu veliko bolj sposobni tudi za delo, saj smeh naravno povečuje našo zbranost, učinkovitost in kreativnost. In, da ne pozabim - lahkotnost! Kot da bi stresli s smehom iz sebe tooooliko naložene teže. Da vpletemo tu še nekoliko bolj sofisticirane izraze – Joga smeha povečuje celo našo čustveno inteligenco ter krepi naš imunski sistem: zmanjšuje bolezni dihal, uravnava krvni tlak in zniža možnost ponovitve srčnega infarkta kar za tretjino.

"Ni da ni"…tale smeh… 

 

JOGA SMEHA je nekakšna znanost o smehu, smejalna znanost. Z drugimi besedami: zvito ve, kako človeka pripraviti do globokega, sproščenega smeha. Sestavljena je iz pisane palete gibalno-vokalnih iger in dihalnih ter globoko sprostitvenih vaj. Začetne vaje smeha se v skupini kaj kmalu razvijejo v naraven, sproščen smeh. Maske in vloge padejo, saj smeh odčepi našo običajno (vedenjsko) kontrolo. Čeprav lahko izgledajo nekatere vaje v začetku celo nekoliko butasto, Joga smeha točno ve, kaj dela. Korak za korakom nas vodi v sproščen in glasen smeh iz trebuha (mljac). Z Jogo smeha boste postali smejalno fatalno privlačni! Le kdo se lahko upre smehu!?

 

Aha…tudi ni boljšega za katerikoli kolektiv, kot da se sodelavci med sabo povežejo in srečajo preko smeha. Poglejte odnose v kolektivu pred in po takšni skupni smejalni vadbi! Morda prvič v občutku resnične povezanosti (na najlepši možen način!). Da ne omenim post-izbruhov nove kreativnosti, česar bo vesel predvsem šef!

Za konec pa še ena informacija v smislu Ali ste že vedeli, da...:

1 minuta smeha je enakovredna 10 minutam na fitnes napravah teka ali veslanja!

Bi bila luštna reklama recimo: do popolne postave v desetih seansah smeha 😊

VABLJENI, da se pridružite krogu umetnikov in čarovnikov smeha! 

Skupaj bomo izločali endorfinčke, se povezovali in igrali.

Pomahali bomo v slovo svojim skrbem ter lahkotnejše in optimistično oddrseli svojemu življenju naproti.

In nenazadnje - za vse to nam bodo hvaležni tudi drugi!

Vadbe ali delavnice joge smeha so na voljo po dogovoru.
 

Obiščite tudi FB stran @Jogasmeha

Več informacij o Jogi smeha: na internetni strani Mednarodnega instituta za smeh

bottom of page